Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Kutatások, Tanulmányok képes leírás - Rákolaj.tlap.hu
részletek »

Kutatások, Tanulmányok - Rákolaj.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: rakolaj.tlap.hu » Kutatások, Tanulmányok
Keresés
Találatok száma - 10 db
10 probléma, ahol a rákolaj segíthet

10 probléma, ahol a rákolaj segíthet

A rákolaj (krillolaj) előnyei a benne található természetes hatóanyagok együttes erejének köszönhetők. Az omega-3 zsírsavak, a foszfolipidek és az erőteljes antioxidáns, az asztaxantin számos egészségi problémára jelenthetnek megoldást. A foszfolipidek a sejtmembránok kulcsfontosságú építőkövei. A membránok megfelelő működése nélkülözhetetlen az egészség megőrzéséhez, mivel ezek határozzák meg, hogy mi juthat be és mi jöhet ki a sejtekből.

A hal jobban védi a szívet, mint az Omega 3 készítmények

A hal jobban védi a szívet, mint az Omega 3 készítmények

Nem nyújtanak olyan jó védelmet a szív és érrendszeri betegségek ellen a halolajat tartalmazó készítmények, mintha halat ennénk, állítja egy tanulmány. Számos kísérlet és vizsgálat bizonyította, hogy az omega 3 zsírsavakban gazdag tengeri halak csökkentik a szív- és érredszeri betegségek kockázatát, amiből kiindulva évtiztedek óta a halolajból készült Omega 3 készítmények hatásáról is ezt gondolták

A halolaj jótékony hatása az intenzív terápiában

A halolaj jótékony hatása az intenzív terápiában

Tudományos vizsgálatok támasztják alá, hogy azoknál a népcsoportoknál - főként a tengerparti országokban - ahol a hal szerves része a mindennapi étkezésnek, a szív és érrendszeri, immunrendszeri és idegrendszer megbetegedések előfordulása számottevően alacsonyabb, mint a világ azon tájain, ahol a halfogyasztás nem rendszeres.

A Quebeck egyetem vizsgálatai a rákolajról

A Quebeck egyetem vizsgálatai a rákolajról

Új üzletág az egészségért - Krill olaj. 2013. évben elindítottuk egészségmegőrző üzletágunkat, amelynek keretében az egészséget és a fiatalos lendületet támogató termékeket kínálunk. 100% krill-olaj, Fosfolipid (hidrofil) Omega3 forrás

A tengeri Omega, a rákolaj

A tengeri Omega, a rákolaj

Nem is gondolná, de a megoldást egészen apró élőlények nyújthatják. A sarki krill egy, a Déli sark vizeiben élő rákfajta. Ezek az állatok DHA és EPA zsírsavakat előállító micro algákat fogyasztanak. Általuk mi is hozzájuthatunk az értékes omega 3 zsírsavakhoz, melyek segítik a jobb olvasási képességhez és a memória megnövekedett teljesítményhez egy a PLOSE folyóiratban megjelent tanulmány szerint.

Az omega-3 zsírsav szedését gyermekkortól ajánlják a kutatók

Az omega-3 zsírsav szedését gyermekkortól ajánlják a kutatók

Az omega-3 zsírsav szedésének bevezetését fontolgatja a Brit kormány miután a legújabb kutatások igazolták, hogy segít a gyerekek megfelelő agyi fejlődésében, javul a koncentrálóképességük, és memóriájuk. Az omega-3 zsírsav legfőbb forrása a tengeri hal (Magyarország tengeri hal fogyasztása egynyolcada az ajánlott napi mennyiséghez képest).

Káros is lehet a halolaj-kapszulák szedése

Káros is lehet a halolaj-kapszulák szedése

Az omega-3 zsírsavak egészségre gyakorolt hatása széles körben ismert. Azonban hogyan lehet ezeket a tápanyagokat leghatásosabban a szervezetbe vinni, és van-e káros hatásuk? Ezekre a kérdésekre norvég kutatók keresték a választ.

Mi mindenre jó a halolaj?

Mi mindenre jó a halolaj?

A közönséges halolajban megtalálható egyik anyag jelentősen csökkenti a súlyos influenza tüneteit, és a jövőben a vírusra gyógyírt jelentő szer alapját is képezheti japán kutatók szerint. Több japán egyetem munkatársai által folytatott kísérletek szerint a tengeri halak, köztük a makrélák olajában nagy mennyiségben megtalálható dokozahexán sav (DHA) lebomlása során keletkező protektin D1 nevű fehérje magas hatásfokkal gátolja meg a világszerte minden évben milliókat megfertőző influenzavírus terjedését a szervezetben - jelentette csütörtökön az Aszahi Simbun napilap.

Mik azok az omega-3 olajok?

Mik azok az omega-3 olajok?

Az omega-3 olajok a zsírok egy igen speciális fajtájához tartoznak, mégpedig az alapvető zsír­savakhoz. A kulcsszó az 'alapvető', ami orvosi nyelven azt jelenti, hogy ezek a zsírok feltétlenül szükségesek az egészséges élethez. Nélkülük semmiképpen nem lehetünk egészségesek. Az 1930-as években a kutatók rájöttek, hogy az összes növényben vagy állatban fellelhető zsír kö­zött csak kettő van, amelyhez szervezetünknek feltétlenül hozzá kell jutnia

Hirdetés
Omega-3 és krill kutatások

Omega-3 és krill kutatások

A tengerek védelmével foglalkozó Callum Roberts, az amerikai York Egyetem professzora azt jósolja, hogy 2050-ig a világ népessége felének le kell mondania a halakról mint táplálékról, hiszen a medúzán és az iszapon kívül nem marad más számára.

Tuti menü